Kazánok felülvizsgálata

A fűtési idény kezdetén az év eltérő szakaszainál többször találkozunk a gázkazánok ellenőrzésének elmulasztása elkerülésére irányuló felszólítással. Ennek kapcsán nem csak a problémamentes üzemeltetésről, és a fűtés legkeményebb télben való leállásának elkerüléséről, hanem leginkább a biztonságunkról van szó, amely a kazán néhány meghibásodása esetében (pl. szémomonoxid helységbe való szivárgása) valóban veszélybe kerülhet.

Ma a korszerű kazánok képesek üzemórák számának tárolására, tehát a szervíztechnikus el tudja végezni a berendezés kihasználtságának kiértékelését. Egy égőfej átlagos éves munkaideje kb. 1800 óra. Ez egy autóval összehasonlítva kb. 104 nap üzemeltetést, 60 km/h-ás átlagsebességnél pedig 108 000 megtett kilómétert jelentene.

Ekkora terhelésnél az elhasználódott alkatrészek és folyadékok cseréje céljából egy autóval kb. hétszer veszünk részt szervízelésen. A fűtőberendezéseknél azonban ez nem mindig szabály, bár a „biztonságos közlekedés” érdekében ugyanúgy az odafigyelésünket igényli, mint az autó.

A fogyasztókon szükséges minden évben szakmai ellenőrzést elvégeztetnünk. A SZNT Törvénytárának 2017/17 sz. kazánok, fűtésrendszerek és légkondicionáló rendszerek rendszeres ellenőrzéséről szóló törvénye előírja a kazánok, fűtésrendszerek és légkondicionáló rendszerek családi házakban, társasházakban, iskolai, irodai, egészségügyi és kulturális helységekben való rendszeres ellenőrzése iránti kötelezettséget.

A műszaki álapotért a tulajdonos felelős

Az ellenőrzés intervalluma eltérő, és a kazán bizonyos paramétereitől függ: névleges teljesítmény, fűtőanyag fajtája, és az épület kategóriája. A kazán szervízvizsgálatát rendszeresen éves intervallumokban ajánlott elvégezni.

Mi átveszük Önnel a szervízeléssel kapcsolatos megoldásokat, javaslatot teszünk a rendszeres látogatások megtervezetére, ha pedig elérkezik az ellenőrzés időpontja, mi vesszük fel Önnel a kapcsolatot és állapodunk meg Önnel olyan módon az ellenőrzésben, ahogyan az Önnek a leginkább megfelel.

Szolgáltatás ára: 58 €/kazán

(kondenzációs vagy hagyományos)