Projektek energiahatékonyságának kiértékelése

Projektek energiahatékonyságának kiértékelése

Projektek energiahatékonyságának kiértékelése

Mit jelent a projektek energiahatékonyságának kiértékelése?

  • Első az épületek gazdaságossága szempontjából elvégzett számos értékelés közül, amelynek kidolgozására az épület megtervezése során kerül sor.A tervező az anyagok, a ház alakja, égtájak szerinti fekvésének és nagyságának kiválasztása  által előre meghatározza a hőigényét és az üzemeltetéséhez szükséges energiamennyiséget.

    Az említett elbírálási szabályok lehetővé teszik az ún. normalizált hőigényt, ezáltal pedig az A-tól G-ig terjedő energiahatékonysági osztály meghatározását, amelybe a konkrét épület besorolásra kerül.

  • A építési tervek kialakítása, az épület energiaigényének kiszámítása és osztályozása különböző anyagokkal és szerkezetekkel ismételten elvégezhető.
    Ez a beruházó számára megteremti az összehasonlítás, és a lakása számára optimális szerkezeti, ablaké és fűtésrendszerek kiválasztásának lehetőségét . . .
  • Az épületek osztályozása nem öncélú, többek között segítséget nyújt a beruházónak, valamint a potenciális vásárlónak, vagy a bérlőnek a működési költségekről való azonnali elképzelés megalkotásában. A különbségek már az A és C osztály között is töbszörösen, legalább háromszorosan eltérőek, ami azt jelenti, hogy egy C osztályú lakásnak háromszor drágább a fűtése, mint egy A osztályúnak. Ezek a megtakarítások hosszútávon valóban magasak.