Kamerás kéményvizsgálat

Kamerás kéményvizsgálat

Kamerás kéményvizsgálat

A kéménnyel kapcsolatos gondok nagy felfordulást okozhatnak, az pedig egyáltalán nem kellemes. A probléma kiderítéséhez az alábbi, videókamerás kéményvizsgálatot ajánljuk.

Miért éppen kamerás kéményvizsgálot végezni?

Ez a szolgáltatás a kémények sérült részeinek a megtalálásában segít. A szolgáltatás legfőbb hozadéka a kéménymarás és bélelés során előforduló problémák a megszüntetése. Az ellenőrzés például összetört kémény esetében meghatározza az állapotát és segít eldönteni, hogy lehetséges-e a kémény marása. Az ellenőrzés egy asztali számítógépen való részletes vizsgálat miatt feljátszható egy memóriakártyára, amely során kiértékelésre kerül a kémény belső burkolásának állapota.

A felügyelőkamerával való monitorozás leginkább öreg, nagy valószínűséggel az elhasználtság által sérült kémények esetében elengedhetetlen. Segít a további biztonságos használatuk a megállapításában vagy nélkülözhetetlen-e a felújításuk, vagy bélésezésük eldöntésében.

Hogyan működik ez a módszer?

A kamerát egy nyélre és nyomógombokkal ellátot képernyőhöz csatolt tolókábeltekercs segítségével engedik le a kéményben. A monitoron egyértelműen megjelenik az összes, a kéményseprő számára szükséges tudnivaló.

A kábel hosszúsága 30 m. Ez a hosszúság lehetővé teszi az összes sarok átnézését, és az esetleges hibák feltárását. A legkorszerűbb berendezés zafírlencsével és szabályozható megvilágítással rendelkezik. Nagyfelbontású, SD kártyán tárolt videófelvételeket készít, vízálló és magas hőmérsékletekkel szemben ellenálló.

A felügyelőkamera kiváló segítőtárs a szokásos kéményeprésnél is. Segítségével (többek között) leellenőrizzük a szilárd tüzelőanyagbetétek és a kondenzációs műanyagkémény tisztaságát. Az alapos karbantartással, valamint a korom és szennyeződések a kémény nehezen hozzáférhető részeiből való rendszeres eltávolítása által megóvja az otthonát a veszélyes égéstermékek lakótérbe jutásától, vagy tűzesettől.

Szolgáltatás ára: 40 €