Blog

A kéménymarás előnyei

A kéménymarás előnyei

Megtelt a kéménye kátránnyal és állandóan gondokat okoz? Amiatt, hogy a kémény megtelik kátránnyal, csökken a hatékonysága, ez pedig a fűtés és a használat során okoz további gondokat.

Ezért szükséges a kitisztítása. Az egyik módja annak, hogy a kéményt a szennyeződésektől megszabadítsuk, a kéménykürtő kitágítása, mégpedig marás segítségével. Valamennyi marást követően kéménybélelésre is szükség van.

Az alábbi pontokban összefoglalunk az Önök részére egy rövid eligazítást kéménymarás egyes lépéseiről:
  1. Az egész eljárás a marógép állványának a kémény feletti elhelyezésével indul. Az állványhoz hozzáerősítjük magát a marógépet. Fontos a marógép helyes láncszemnagyságának a kémény tervezett átmérője szerinti kiválasztása.
  2. Magát a marógépet szükséges forrásegységhez csatlakoztatni. Ennek az elhelyezésére a ház közelében van szükség, és hosszabítók segítségével csatlakoztathatjuk a marógéphez.
  3. A marógépet közvetlenül a kéménnyíláson keresztül, a kémény aljáig szükséges leengedni. A marást alulról felfelé végezzük. A marás minden kéménytípus esetében lehetséges, akár négyzet téglalap, vagy más alakú.
  4. A marást követően az állványt, a marógépet és az alapforrást eltávolíthatjuk, hogy helyet biztosítsunk a másik lépésnek, a kéménybélelésnek.
  5. A béleés egy olyan folyamat, amikor a kéménybe a szükséges szlovák szabványok betartásával egy egy darabból álló, rozsdamentes acélból készült vagy rozsdamentes csövet helyezünk. Fontos arra odafigyelni, hogy a marás során magánál a betétnél valamivel nagyobb átmérő keletkezzen. Ennek köszönhetően a kéménybe problémamentesen belehelyezhető.
Az ilyen módon átépített kéménytest előnyei:
  • A huzathatás javítása
  • Jobb karbantartás és tisztíthatóság az acélmentes csővel való kibélelést követően.
  • A kémény kimarása és kibélelése a háztartás hétköznapi működése mellett
  • A kéményfalba szivárgó kátrány és bűz eltávolítása az eredeti eltörött betétből
  • A kéményrendszer sokkal gyorsabban történő felújítása

Related Posts