Blog

Nékülözhetetlen az energiahatékonysági tanúsítvány. Miért?

Nékülözhetetlen az energiahatékonysági tanúsítvány. Miért?

Valamennyi újépítésű vagy lakáscéllal felújított épületnek teljesítenie kell az A1-es osztályú primáris enrgia iránti követelményt. Ezért az alacsony energiafogyasztású házakon kívül más házak műszaki átadása nem lehetséges.

Az energiathatékonysági tanúsítvány kiállítása egy átfogó folyamat. A folyamat célja az Ön ingatlanjának független módon történő energetikai feltérképezése, hogy eladóként a lehető legkedvezőbben értékesíthesse. Másrészt, hogy a vásárló biztos lehessen abban, hogy nem vesz „zsákbamacskát“ valamint, hogy a leendő energiaszámálák nem okoznak neki meglepetést.

Válassza elsősorban a minőséget

Az energetikai tanúsítvány kidolgozása érdekében célszerű egy olyan megbízható cég megválasztása, amely az ezzel a folyamattal kapcsolatos tanúsítványt az Önök elégedettségére teljes szakmai hozzáértéssel.

Mi befolyásolja az épületek energiateljesítményét?

A végleges energiateljesítményt számos tényező befolyásolja: telekválasztás, az épület fekvése, valamint tájolása. Függ az anyagválasztástól és a ház szerkezeti megoldásától, valamint az üvegfelületek nagyságától és elhelyezésétől. Amennyiben szabályzott szellőztetéssel rendelkezik, az A1-es tanúsítvány valamivel könnyebben beszerezhető. Hasonlóképpen a megújuló energiaforrásokat felhasználó készházak esetében is.

Az energetikai tanúsítvány egy központi regisztrációt igénylő közokirat, a törvény alapján pedig az eredetijét az épület műszaki átadás-átvételéneél szükséges felmutatni. Könnyen felismerhető arról, hogy majdnem minden oldala le van pecsételve és egy a tanúsítvány kiadására jogosult személy által alá van írva.

Az energetikai tanúsítvány kidolgozásának ára döntő mértékű

Kevesen tudatosítják azt, hogy egy minimális megtakarításnak köszönhetően saját ingatlan értékesítésénl jelentős mértékű veszteség keletkezhet. Az energetikai tanúsítványt egészen addig jelentéktelennek és feleslegesnek tartják, amíg a vevő számára ki nem derül, hogy az Ön által eladni kívánt épület energetikai szempontból nem a legjobb. Ez fordítva is érvényes. Ha ingatlant vásárol, kérje ki az eladótól az energetikai tanúsítványt. Jelentős összeget takaríthat meg a havi előlegszámlákon.

A energetikai tanúsítvánnyal kapcsoltaos további információkért lépjen velünk kapcsolatba a domkomfort@domkomfort.sk e-mail címen, vagy csak egyszerűen rendelje meg a megrendelőlapunkon keresztül.

Related Posts